Given to Fly!

"I believe that a simple and unassuming manner of life is best for everyone, best both for the body and the mind."

Albert Einstein

Allt känns så konstigt. Sekunderna, minuterna, timmarna o dagarna går, men jag lyckas inte känna hur de transiterar i mitt liv och lägga något märke på mitt minne.

Jag har aldrig trodd på tiden, jag har alltid tänkt att det är uppfinning av människan för att sätta lite ordning på livet. Men vad lyckades vi med det? Stressa upp oss, sätta massa dags-regler, ändra den för att få längre ljusdagar osv, det förvirrar mig, varför måste vi alltid manipulera allting? Är vi verkligen så mäktiga?.

Varför låter vi inte bara solen o månen guida oss? Vi skulle nog alla vara lite gladare då, men det e nog en väldig dålig idé, vi är för fyrkantiga för det.

De andra djuren använder ingen klocka lr? Men ändå vet de när se ska stiga upp, sova, äta osv… de vet när de måste övervintra och när sommaren har kommit utan att behöva ha någon kalender eller liknande, de följer naturens gång, vinden och vattnet… Så underbart!

Men vi har en kalender, och just nu kan jag inte göra annat en räkna dagarna, tills den DAGEN kommer! Jag vill bara försvinna ett tag, springa och flyga, sjunka i havet och skratta med fiskarna. Jag vill vara glad, allt känns så tungt just nu.

Jag känner mig som en målning av Edward Munch, vacker med dyster.

 

 

Även om det känns så jobbigt just nu så vet jag att det kommer att ändras, jag e positiv, det har jag alltid varit, o jag ser fram emot att leva livet och njuta av det! Och det kommer jag att göra snart… För att till o med de mörkaste målare låter solen skina på sin duk…

1- Weeping Nude (1913) Edward Munch

2-  The Sun  (1912)  Edward Munch


Like a Fish!

Fy tusan vad ont det gör!!!

Jag e ju som ganska van att ta alldeles själv mina hål i öronen, men jag har ju alltid gjort dem på örsnibbarna, men i förgår var jag för uttråkad att jag bestämde mig att ta hål i öronen men på övre delen av örat, på brosket, o jag kan tala om för er att det gjorde svinont. Det gjorde inte såå ont när jag tog själva hålet, jag använde inget is lr liknade, men på kvällen började göra jätteont, o det gör det fortfarande….

Inte mysigt, men det går nog över så småningom.

 

lite svullen lr?


Dagens absolut bästa låt!!! En goding från albumet "Agents of Fortune" 1976 i vinyl format, av gruppen Blue Öyster Cult

 

(Don´t Fear) The Reaper


Man få liksom lust att dö! We'll be able to fly...don't fear the reaper

 

Solon e så brilliant, som om självaste ”Reaper” var på väg!


Heart Of Glass

Just nu sitter jag med min vän Fran, och pratar om allt möjligt, hon igenom min garderob o vi bestämmer vad som e in o vad som e out.  Hahaha vi sitter o snackar om hennes brorsa

 

Med åren har jag upptäckt att jag har en tendens att gilla mina väninnors bröder :P, lr hur Anna?! xD

Men nu ska jag se en film med Francisca! Vi ses!

Kram kram!

 

Graduation!


Go!

Jag hade mardrömmar, men jag kan inte minnas vad drömde om, bara att jag vaknade så fruktansvärt rädd o sen hade jag jättesvårt för att somna om igen. Usch fy för mardrömmar!

Det kändes verkligen som om att jag sov alldeles för lite, men ändå vaknade jag väldigt tidigt, väckte Tarak o sen kl 7 åt jag frukost o 8.30 for jag o cyklade.

Kl 14.30 orkade jag inget mer, jag la mig på min säng o slocknade! Sov kanske till kl 17, då åt jag nåt o gjorde ingenting mer.

 

Just nu sitter jag o planerar vad jag ska göra imorgon (ska gå o fixa passet), o hur det blir under helgen, funderar att bjuda några vänner o små fira min födelsedag, som i för sig var för några veckor sen, men jag kunde inte fira den på grund av jordbävningen. Det blir att grilla o ha en trevlig pratstund. Det blir säkert hur bra som helst.

 

 

 

Hemma hos my dear friend Fran!


Of course I like The Beatles!

Vem gör inte det?

Kanske ett av världens o historiens största band, själv tycker jag att The Rolling Stones e det, men alla från gamlingar till barn gillar The Beatles.

The Beatles formades under 1960 i Liverpool Storbritannien. De fyra medlemmarna var, John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr och George Harrison.

Nu skulle jag kunna beskriva hur bra deras karriär som musiker var osv, men det tänker jag icke göra.

Jag ville bara påpeka hur enkel deras musik var till en början, låtar som Get Back, Help!,  She Loves You Ya Ya! Haha behövde inte mer en tre vanliga ackordet . Men de blev kända så, vanliga låtar med lite swing.

Men sen, (nu börjar det att bli rolig) blev musiken allt mer komplicerad o djupare, de började använda orkester, som i låten ”Elenor Rigby”, de blev också mer psykedeliska o med indien-influenser.

Själv tycker jag att LSD påverkade Beatles var den bästa tiden, men droger e ju inget bra! Men men Yellow Submarin och Lucy in the Sky with Diamond, e helt underbara.

O filmen ”Yellow Submarin kan absolut inte vara mer psycko o skruvad! Love it!

 

 

Lyssna till "Lucy in the Sky with Diamonds" (LSD) stäng ögonen o föreställ er det här!

Vem behöver skada kroppen med droger när man ändå kan känna sig så bra med det här?

 

Puss!


Ain't Talking About Love

Jag behöver ett nytt pass! Imorgon blir det att fixa den grejen tror jag , lr kanske på torsdag. Fattar inte vf de måste renovera det efter några år, o till o med betala för det!

 

Ja ja. Idag kommer Tarak hem till mig o hälsar på. Har jag berättat att vi gjorde slut? Nää, det hade jag nog inte. O att det var jag som gjorde slut, nä det hade jag inte heller berättat!

Men det kommer att bli mysigt att se honom igen. Trivs med honom, haha men jag vill inte vara med honom 24/7!

 

Nu har jag bestämt mig, jag ska gå ut o springa lr cykla varje morgon. Blir alltid härligt med lite träning för att hålla upp humöret o ner med kilona. O om jag e för trött för att göra det på morgonen, blir det nog att springa på kvällen.

 

Nu ska jag gå o laga lite käk!

Haha tycker det e små kul att se hur jag ändra temat hela tiden…

 

 

Förvirrad!? det e jag hela tiden!

 


The Great Gig in the Sky

Hej alla glada!

Just nu satt jag vid datorn o sorterade mina filmer efter regissören, men jag kunde inte koncentrera mig så värst mkt. Det kanske berodde på att jag satt o lyssnade på ett av mina favvo band, ”Pink Floyd”, o hur mycket de har betydd för mig på den senaste tiden. Det måste ha varit verkligen genialiskt att vara på en av deras show.

Jag började tänka på Roger Waters o brevet han skrev till Chile efter jordbävningen. Haha jag älskar hans humor o jag kan ba inte säga mer en tack. Tack Roger Waters, för allt. Haha han kommer absolut aldrig läsa det här, men det gör inget.

I can still dream about it :P


 

Han skickade brevet till ”Radio Futuro”, Chiles största rock radio o här får ni va han skrev:

Dear Hernan:

I remember very well of you, as well as the moments experienced in Chile. Chilean audiences to whom I gave my show is not comparable to any other.

What a terrible disaster for Chile.

I can send money, and I will. Let me know the best ways to collaborate. Perhaps a personal or local level? Or a check to the largest institution?

This is no joke ... and not trying to be cruel, but if this earthquake had occurred just before Haiti's ...

Not all, but many Americans and telethons to raise funds with celebrities and have "fatigue earthquake." Not that I blame them, they do their best, but I think disaster relief should not be an issue for charities and individuals. It should be a global obligation.

Why there is a special global fund set aside to fulfill the basic needs of humanity when dealing with major disasters?

I venture to suggest that the answer is simple.

FEAR!

U.S. spends 40% of the taxes levied on its citizens in defense (weapons). About $ 1 trillion dollars per year. Why?

Why are you afraid of Saddam Hussein? Or Hugo Chavez? Or North Korea? Or France? Or Mexico? Or Nicaragua? Or Iran? Or Canada? Or Russia? Sorry, not Russia, are now our friends. Or China? Oops, sorry again ...

Anyway, I guess now you understand my point.

I heard that the cost of aid to rebuild your wonderful country is about $ 15 billion dollars, or 1.5% of the defense budget of U.S. Approximately 0.75% of the entire combined defense budget of all nations.

... Imagine a world in which we call common sense much more to give and deliver, they removed.

We'll have more joy to build than to destroy ....

More pleasure in loving to hate it ...

But ... unfortunately ... FEAR has an ally, GREED.

The fortunes made from the arms industry in developed nations defy belief.

We the people, foment wars through our acceptance of the doctrine that Dwight D Eisenhower called "the military industrial complex."

Of course it is not his idea but his advisers that he wrote his speeches!

However, he also said: "Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired, signifies in the final sense, a theft from those who are hungry and are not fed, those who are cold and are not sheltered .

There are many thousands now in Chile who hunger and are not fed, and many who are cold and are not sheltered.

We, the people, ordinary people are the ones who stole them all.

Your friend,

Roger Waters.

P.D. Where do I send the funds?


Jag nästan garvade ihjäl mig när jag läste, Or Iran? Or Canada? Or Russia? Sorry, not Russia, are now our friends. Or China? Oops, sorry again ...

 

Roger Waters, Pink Floyds sångare o basist från 1965 - 1983


God! I love Him!

Dagens Pink Floyd-låt Shine On Your Crazy Diamond


Forever and One

 

Nu sitter jag vid datorn igen, med massa skräp, gamla böcker, smutsiga tallrikar och glas runtomkring mig. Kan inte heller glamma den oanvända dammsugare som ligger på golvet. Jag vet att det e dags att börja städa mitt rum, men tänkandet tog över.

 


 

Vad e det min hjärna håller på med idag då? Jag tänker på politik, på mitt land, på en man o på något som hände för flera år sen.

Salvador Allende (chiles socialistiska parti) blev Chiles president från november 1970. 11 semptember 1973 blev Chile utsatt för en stadskupp, där demokratin krossades av en militärjunta ledd av Augusto Pinochet (Högerparti och general) . Allende blev mördad den dag i Monedapalatsen.


"Arbetare i mitt fädernesland, jag tror på Chile och dess framtid. Andra chilenare kommer att ta över efter oss och övervinna detta mörka och dystra ögonblick då förräderiet fullbordas. Fortsätt i vetskapen om att förr eller senare - mycket snart - kommer de stora avenyerna åter att öppnas och fria människor gå fram för att bygga ett nytt och bättre samhälle.

Leve Chile! Leve folket! Leve arbetarna!"


Salvador Allendes avskedstal, 11 september, 1973.


Om ni undrar.. ja, USA hjälpte Pinochet att ta över makten i Chile.

Den 11 mars 1990 slutades 17 år av militärdiktatur. Efter det har bara vänsterpartiet haft makten i Chile, men i år ändrades det. Högerpartiet kommer att leda Chile 4 år nu.

 

Själv tror jag på socialismen, är inte så inblandad i politik men jag gillar inte orättvisor. Och här i Chile, blir de som e rika rikare och de fattiga blir bara fattigare.

 

Hoppas att Sebastian Piñera (nya presidenten) gör bra sitt jobb.

OMrådet där jag bor e alla från högerpartiet o ja, många av de kände Pinochet o hans familj o så klart stödde de militärkuppen.

Känner mig som lite fel här.

 

Det var allt för tillfället. Ska städa klart mitt rum nu.

Kram kram

 


Paranoid!

Yeah! Jag blev klar med det jag höll på med att skriva. Ska se till att översätta den till Svenska, då får ni läsa den ;)

Helt vanlig dag så att säga. Var hemma, städade lite grann, skrev, lyssnade på musik, läste osv.

Där här med jordbävningen har ställ mitt liv lite upp o ner, haha vet inte när jag kommer att gå ut igen… Mamma kan inte vara mer paranoid just nu. Men jag förstår, det e inte lätt.

 

Nämen nu ska jag översätta texten, vi ses senare!

 

'

Puss! haha inte mitt vanliga jag :P

(Hos mormor o morfar :) )

 

Victor Jara är Stor!!!

Hejja socialismen :D


Sweet Emotion

Go morgon!

Jag har upptäckt vad jag ska hålla på med nu framöver! Jag ska vara en personlig väckare :)

Tarak har börjat på universitetet o jag måste ringa honom varje morgon kl 6.30 så att han inte försover sig… kul va… jag som inte gör något o egentligen skulle kunna sova tills jag vill, måste väcka lillpojken kl 6.30!

 

Nog med det.. . idag kommer Fran hem till mig, det var ett tag sen jag var med henne, kommer bli jättemysigt att ses igen.

 

gaaah Jag dör! så snygg!

T.shirten jag fick av Tarak :)

Jim Morrison, The Doors!

 

Uppdaterar lite senare!

Kramis!


Start Me Up!

Trött, jag känner mig så trött idag!

Jag har städat o pluggat, o sen städat igen… har inte käkat nå mer än lite flingor med yoghurt, men jag har varit så upptagen så jag har inte hunnit känna mig hungrig.

 

Har glömt berätta att pappa kom hem igår, han ville vara med oss, ja ni vet jordbävningen osv. Han åker tillbaka till Schweiz den 19 april så vi har pappa för ett bra tag till!

 

Jag har inte heller berättat att Tarak kom till Chile i söndags :) Men jag hade inte sett honom förrän idag… tror jag gav honom världens längsta kram. O han tog med sig en present till från USA, en jättesnygg t-shirt … visar den sen.

Det här blev som ett ganska snabb inlägg.

 

Nu ska jag fortsätta skriva på en berättelse jag håller på med… Ses sen

 

Better Days!

 

The Doors - Love me Two Times


Rainbow In The Dark

New day o allt känns fortfarande lite upp o ner.

Har svårt o sova, känner en konstant dunkade i huvudet.

Talade jag om alla efterskalv vi har haft?  Blir väckt av dem hela tiden.

Vi har iaf vatten o el i huset just nu. Men det känns så konstig att jag har det så bra medan så många andra i landet sover ute.


 

Det enda sättet som jag kan lugna ner mig e att kolla lite på konst o här får ni några av mina favorit målningar av "The Kiss"

 

"The Kiss" 1908 av Gustaf Klimt

 

"The Kiss" 1969 av Pablo Picasso

 

"The Kiss" 1897 av Edward Munch

 

"The Kiss" 1962 av Roy Lichtenstein

 

Vilken e din favorit?!

 

Ha det!


Where the Birds Always Sing

 

Allt känns så mkt lugnare nu… inte för att allt e bra, för att det e ju det inte. Men jag mår på lite bättre humör o det e alltid ett plus.

 

Vad har jag gjort idag? Mm jag steg upp kl 14.00 för att  jag hade världens migrän. Sen har jag bara slappat o lekt lite med mina syskon osv.

Har inte haft så mkt tid på att fundera över saker o ting, lr ja, jag har kanske haft för mkt tid men inte använt den rätt.

 

Nämen nu ska jag dra o gå ut sväng för att få frisk luft o sen stanna nånstans o läsa ”Flyga Drake”.

 

Hoppas ni alla har haft en fin dag o tack till er alla som har oroat sig för mig o de andra här i Chile.

Kram


 


Earthquake

Hej…

 

Nu var det dags att skriva igen… Igår var det min födelsedag grattis till mig! Men jag kunde inte vara så värst glad för att som har hänt här i Chile sen i lördags.

 

Fredag den 26 februari var en hel vanlig dag, jag gick o la mig som vanligt. Jag kunde inte somna så jag började sms:a en vän… sista sms:t skickade jag kl 3.30 am det gick fem minuter o jag kände hur huset började röra på sig. Det började ganska svagt, men sen blev det bara starkare o starkare… jag sover på övervåningen o mina syskon med så mamma sprang upp o hjälpte mina syskon att gå ner för trappan, medan jag höll Soffia (3 år) i mina armar… det blev väldigt jobbigt att gå ner för trappan för det var just då jordbävningen var som starkast… Jag hörde hur alla glas, speglar, vin flaskor, möbler o tvn föll på golvet… men vi lyckades gå ut ur huset o vänta ute. Min familj o jag mår bra, det hände ingenting till huset, vi var bara några dagar utan vatten o el… men andra familjer i Chile har inget hus att bo i just.

 

Jordbävningen skedde den 27 februari kl 3.34 (lokal tid, Chile) o mätte 8,8 på momentmagnitudskalan ca 800 personer har minst livet. Och som följd av jordbävningen uppstod en tsunami som drabbade delar av Chile, Hawaii och Japan.

 

Den här jordbävningen var ca 30 gånger starkare än den som drabbade Haiti.

 

Klicka här för att se de hemska bilderna


RSS 2.0