Revolution

Hej där all söta,

Nu kändes det som att det var dags att visa lite mer bilder om al strejkandet som pågår här i Chile just nu.

 

Som jag berättade i ett annat inlägg, studenter, lärare, föräldrar och många andra protesterar mot regeringen för att vi vill ha gratis utbildning och att de ska sluta med privatiseringen av utbildningen. Här i Chile är det inte lätt för ungdomarna att plugga, det finns alldeles för mycket skillnader när det gäller inkomsten mellan familjerna (Familjer som är jätterika och andra som är jättefattiga), och många har inte råd med att plugga, och det är hemsk, för att alla har rätt att utbilda sig.

När de inte har råd känner de sig tvungna att be om en kredit med alldeles för hög ränta, som ibland tar flera år att betala tillbaka, det räknas att det ta 20 år att betala den.

Men nu är det dags att göra nåt emot det!






Människor marschera under en protest av studenter där de kräver tillgång till fri utbildning, Santiago Chile





Men det är inte lätt när polisen försöker stoppa oss





polisen använder en vattenkanon demonstranter under en demonstration för att kräva förändringar i det allmänna skolsytemet





Par visar sin "passion för utbildning," genom att kyssas under en samling av över 500 studenter på Plaza de Armas i Santiago, Chile



 

 

Tjingelin! <3


Please please please let me get what I want

Hej hej… steg upp för ett tag sen, ja, jag vaknade med en fruktansvärd huvudvärk, jag hatar när jag mår så här! Fast nu känner jag mig mycket bättre!

 

Satt och kollade runt på några bloggar, och hittade massa fina och spännande bloggar som jag absolut kommer att fortsätta läsa.

 

Vet ni vad? Idag saknar jag Sverige lite mer än vanligt  =( Jag känner mig jättenöjd här i Chile, men det finns så mycket som jag var tvungen att lägga åt sidan när jag reste hit, vännerna till exempel…

Och och… nu vill jag äta svenskt godis, fy vad gott!

 

Här finns det inte lösgodis, och nu vill jag bara äta surt godis, det är fan det godaste som finns!

 

Ha det bra!


Let It Be

Hej där alla söta och glada! Jag hoppas att ni är glada, om det inte är så tänk på att ingenting är så hemsk och dålig, och att alltid har en lösning =) , det är bara att tänka positivt.

 

Just nu sitter jag i pappas massagefåtölj och får en 20 minuters refresh-massage, jag behöver det verkligen, har sånna där jobbiga knutar i ryggen som gör så himla ont. Jag sitter också och funderar om jag borde skaffa ett jobb, nu när jag egentligen inte håller på med någonting, det sitter ju aldrig fel med lite pengar, men det får nog bli efter september  =S

Annars har dagen varit rätt lugn, efter att ha pluggat en stund med lillebrorsan gick jag ut till parken med Soffia (lillsystern) och min hund Smoothy. Nu blir det at plugga lite pedagogik och efter det lite film-mys


Hair hair!

Hej hej!

Det var en härlig förmiddag hos frissan, mitt hår blev som jag förväntade mig och jag känner mig jättenöjd! Och så fick jag manikyr! Oj jag kände mig som en liten prinsessa. Nu får vi se om mitt hår varar platt och fin i 3 månader.

Bloggar lite mer senare! Ha en underbar dag!

 

 

Så här såg mitt hår ut i morse....

 

 

 

Nu ser det ut så här!

 

Tjingelin! <3

 

 


Fresh New Air!

Hej där alla söta! Oj, det har verkligen varit tråkiga och gråa dagar här… I Need Summer!

Igår var jag och hälsade på min farmor, vi hade en trevlig dag, behövde förnya luften litegrann, och att komma bort från stan är alltid en bra lösning.

 

Just Breathe In

Idag har det blivit att plugga en del och snart ska jag fara och hälsa på min pojk.

 


Och just ja! Imorgon ska jag till frissan och där ska jag permanenta håret platt, men det är en brasiliansk permanent med keratin och kakao som vårdar håret! Jag längtar!

 

 


Sweet Child!

Ibland skulle det vara jätteskönt att kunna åka tillbaka i tiden. Bli barn igen. Själv måste jag säga att inte hade en så himla lätt barndom och att det enda jag ville när jag var lite va att bli stor, jag ville göra allt vad de äldre gjorde. Men nu när jag tänker efter så mognade jag alldeles för fort.

 

Men jag ska inte klaga alldeles för mycket, jag älskar mitt liv och det jag lever just nu, det är bara så att nu vet jag att man måste njuta nuet, Carpe Diem alltså, när man är liten ska man vara liten och inte bry sig om vad som kommer sen. Och nu när jag är äldre, vill jag också leva nuet, och ta vad som kommer. Fast, ja, jag har ju mina framtidsplaner osv men jag vet allting kan förändrats med tiden.


Man ska bara leva, ge kärlek och ta hand om sig själv och andra. Här och nu =)

 

 

 

 

 

 

Kram kram!

Tjingelin!<3


Headache =(

Det blev inte så mycket gjort idag! Tror ni att jag pluggade nånting? Nää faktiskt inte. Jag steg upp klockan 6.30, hur pigg som helst, men klockan 9.00 på morgonen började jag känna den där okontrollerade smärta i huvudet, ja, jag hade fått migrän. Så jag la mig i sängen och sov nästa bort hela dagen. Men nu känner jag mig betydligt bättre och sa om det går att få gjort nå vettigt av kvällen.

Här får ni en liten bild på min älskade hund som sov mig och tog hand om mig medan jag mådde illa! Han är så söt!

 

 

Tjingelin! <3


LemonTree

God morgon!

Klockan är 8 på morgonen, och här sitter jag och äter frukost. Jag är faktiskt sämst när det gäller att äta på morgonen, jag känner mig aldrig hungrig, men morsan bakade en jättegod citronpaj, så det blev det till frukost.

Japp nu ska jag plugga lite, även om jag inte har haft lektioner på länge betyder det inte att jag ska sluta plugga. Ska nog lyssna på lite bra musik och komma igång med biologin.

Ha det bra!

 

 

Btw... jag hatar att inte ha modegallerian.se här i sydamerika! =(


Violeta Parra

Hej där! Har inte så mycket att berätta just nu, det har varit en seg tisdag, men jag känner mig glad i alla fall. Hoppas ni har haft en bättre dag.

Igår var jag på bion med Miguel, vi såg en chilensk film, "Violeta se fue a los Cielos".. riktig bra faktiskt, sen drack vi kaffe på Starbucks och åt Fudge Brownie och hallon-cheesecake .Sen hann vi kolla runt lite i några butiker, och sen for vi hem!

 

Filmen berättar historien om Violeta Parra, en chilensk folksångerska, singer/songwriter och konstnär.

Hon anses vara Chiles viktigaste folklore-musiker. Hennes inflytande har varit betydande inom de flesta konster, och för alla oss chilenare.

 



Violeta Parra I Sverige!

Parras sånger introducerades i Sverige av Jan Hammarlund, som 1974 gav ut skivan Tusentals stjärnor över Chile med hennes översatta sånger. Hennes mest kända sång, både i Sverige och internationellt, är Gracias a la vida, på svenska "Jag vill tacka livet" och för en svensk allmänhet mest igenkänd i inspelningen av Arja Saijonmaa.




Starbucks in my <3


Dör för en Starbucks kaffe just nu! Har som blivit beroende av det. Får se om det blir att dricka nå god kaffe i veckan och äta bär paj med nougat som är absolut det godaste de har där, enligt mig <3 <3

 


MUMS! <3

 

Ja, nu är det dags att krypa ner i sängen och krama kudden! Det blir nog en liten lässtund (boken som jag läser just nu börjar att bli jättespännande) och sen, vem vet, det kanske blir en film!

Ha det bäst allihopa!


Hey You!

Lyckan stiger och stiger! Förutom att allting ser ut att gå bra för mig, har jag världens bästa pojkvän och att vi har varit ihop i 8 månader (rekord för mig), och han skämmer alltid bort mig!

Musik är en stor passion för mig, kan absolut inte leva utan den. Och jag har ju förstås mina favvoband. Pearl Jam är ju en av dem, och som ni kanske redan vet har Miguel köpt biljetterna till deras konsert, men han har dessutom köpt biljetterna till Roger Waters (ex Pink Floyd) som kommer att spela sin ”The Wall” show den 2:a mars 2012! Pink Floyd är en sådan band som inspirerar mig, och som har hjälp mig i mina svåraste stunder.  Ser verkligen framemot att få se och lyssna på dem snart. Haha fast det är ju ganska länge kvar till dess.

 

 


Ashes to Ashes


Igår var det en jättefin dag, solen sken och man kunde fortfarande se lite av snön som föll dagen innan.

Jag hann göra rätt mycket faktiskt, hann både följa mina syskon till parken, och lärde lilla Soffia att cykla utan stödhjul. När jag väl kom hem, satt jag mig 20 minuter i pappas massagefåtölj! Om ni inte haft lyckan att prova en, borde ni göra det, det är fan det bästa som finns!

Sen kom Miguel och hälsade på, vi hoppade på studsmattan, och åt donut’s och spelade ”Guitar Hero”


Utsikten från mitt fönster!!!
















School out!

Jag trodde aldrig att jag skulle sakna universitetet, men jag har redan varit mer än 3 månader utan lektiones. Man saknar vännerna och lektionerna. Vill inte ens tänka hur det kommer att bli när vi börjar om igen. Det aldrig lätt att komma tillbaka efter många månader av konstant strejk. Vi ligger ju efter med massa prov och inlämningar.

Och jag saknar så klart när vi chillade efter plugget och drack lite öl ute på universitetets gård ;)

Men men, vi ska fortsätta kämpa för en bättre, gratis och mer jämlik utbildning. Så att alla ska kunna gå gymnasiet och på college utan att behöva betala så himla mycket och ha massa skulder sen.


Startade alltid med en kopp faffe på morgonen


Jag medan jag gör en fläta i Carmens hår

 

Carmen och Lili <3

 

Våran hyper mega snygga fysiklärare! xD

 

Chill!!!

 

Några av min klass och jag (jag i den rosa klänningen)

 


"The Murmur of the Innocents"

Vilken tråk-dag jag har haft. Nu vill jag bara gå och lägga mig, mysa i sängen och se nån film kanske.

 


"It is the function of the artist to evoke the experience of surprised recognition: to show the viewer what he knows but does not know that he knows. Helnwein is a master of surprised recognition." -William Burroughs

Några av Gottfriend Helnwein verk av utställningen ”Murmur of the Innocents” 2010

Gottfriend Helnwein

Hans verk brukast ofta tyckas vara ganska provocerande, men jag tycker att han en fan bäst! hur duktig som helst!

 

 

 

 

(bilder tagna från http://www.helnwein.com)

 

De ser ut som fotograferingar men det är målningar… han använde olja och akryl färger.

Helnwein är en konceptuell konstnär som intresserar sig för psykisk och social ångest, historiska frågor och politiska ämnen. Han har arbetat som målare, tecknare, fotograf, muralmålare, skulptör och performancekonstnär.

 

Mural!

 

 


Hard to Imagine


Det spöregnar just nu!! Måste faktiskt erkänna att jag är lite less på vintern! Tänka sig att det snöar i vissa delar av Santiago, ganska otroligt när man tänker att det faktiskt inte snöar i den här delen av Chile.

Jag har så himla ont i skallen just nu, hoppas det går över snart, så jag kan hitta på något roligt att göra.

Idag skulle jag gå till en film-seminarium, men det är en till marsch i stan, så jag kommer inte att lyckas ta mig dit. Vad tråkigt, idag skulle de prata om franska filmer, men jag kommer att missa det. Få se om det blir nå mer seminarium i framtiden.

 

 


LYCKLIGAST I VÄRLDEN!!!


Jag hade glömt att berätta att min pojkvän köpte biljetter till Pearl Jam!  Konserten är den 16 november.  Jag längtar som bara den!  Ser verkligen fram emot tillfällen att se Eddie Vedder, och lyssna på dem Live!

 

 


There is a Light that never goes Out!

Hej hej!

Igår fyllde min lilla älskling 24 år! Och i söndags firade vi honom med en liten överrasknings fest. Det var jättemysigt och vi massa goda saker. Fast det trevligaste var att jag lärde känna hans vänner lite mer.

Men idag fortsätter festen! Det blir nog att mysa och ha trevligt i puben TECLADOS!

 

 

Muaaaack! Jag älskar dig gubben! Grattis på födelsedagen!

 

 




Anarchy in Chile!!! För en Bättre Utbildning och Utan Privatisering

Det har minst sagt varit hektiska månader… Det är mycket på G här i Chile just nu.

Vi studenter och lärare har varit ute på gatorna och protesterat med krav på gratis utbildning och en bättre och mer jämlik skola, vi har hållit på över tre månader, men det har inte varit lätt, Det mesta går lugnt och fredligt till när vi marscherade genom Santiago. Men några mindre grupper maskerade personer ställer till med trubbel och sätter eld på bilar och kastar stenar mot kravallpolisen, som svarar med tårgas och vattenkanoner.

 

 

 

"–Manifestationerna visar att vår rörelse inte har tappat kraft och att Chile måste genomföra grundläggande reformer i sitt utbildningssystem, förklarade Camila Vallejo, som är ordförande i studentorganisationen Fech."

Camila Vallejo

 

På kvällarna samlas folk för att slå på kastruller, en högljudd protestform som inte hörts i Chile sedan militärdiktaturens nätter (1973–90), då general Augusto Pinochet styrde med järnhand. Dessa så kallade cacerolazos är som starkast i Santiagos medelklasskvarter, bland dem som är mest måna om att deras barn ska läsa vidare.

"–Man hör kastrullerna överallt, hoppas att presidenten också hör dem och att han svarar på våra krav, sade Camila Vallejo."

Studenter och elever har bojkottat undervisningen, hungerstrejkat, ockuperat skolor och universitet och gått i långa demonstrationståg. De kräver att regeringen ska satsa mer pengar på utbildning och att den ska vara gratis för alla. De vill också att staten tar över ansvaret för skolsystemet från kommunerna; fattiga kommuner har inte råd att satsa på bättre skolor, medan barnen i rikare stadsdelar favoriseras. Detta förstärker de redan djupa klassklyftorna i Chile.

–Alla vill vi att utbildning, sjukvård och annat vore gratis för alla. Men någon måste ju betala, kontrade president Piñera. Men han utlovade att högre utbildning ska bli gratis för de 40 procent fattigaste i landet och att även medelklassens barn ska få bättre studievillkor framöver.

"Studentorganisationer och lärarfack kräver att frågorna avgörs i en folkomröstning – trots att denna möjlighet inte finns i Chiles grundlag, som i vissa delar är ett arv från Pinochetdiktaturen.

Studenterna har förvandlat Piñera till den president som har det lägsta folkliga stödet (26 procent) av alla chilenska presidenter sedan diktaturens fall 1990. I oktober i fjol var stödet uppe i 63 procent, då Piñera kunde sola sig i glansen från den lyckade räddningen av 33 gruvarbetare efter 69 dagar under jord."

Bilder:

 

 

 

 


Caribbean!!!

Jag kommer alltid tillbaka till bloggen, vet inte var för, men här är jag igen!
Jag har så mycket att berätta för er, att jag inte vet var jag ska börja!

 

Jag kan börja med att berätta att om 1 månad ska jag resa till Punta Cana som ligger i den Dominikanska Republiken i Karibien!

Vi ska till en All Inclusive Resort… Gud vad härligt, jag längtar så mycket!

 

 

"Punta Cana is a region located on the east coast of the Dominican Republic in the Caribbean.
It is 8 km of beaches of fine white sand, crystal clear waters surrounded by coral reefs.
The story begins in Punta Cana in 1969 when Frank Rainieri fascinated with island beauty, invited Theodore Kheel  to visit Punta Cana and invest in it, together they bought land and founded the  Punta Cana group."

 

Nu ska jag städa lite mitt rum!
skriver mer senare ;)


RSS 2.0