Love is Strong!

Äntligen hemma igen!

I onsdags for min familj o jag till ”papudo” som är en strand som ligger ungefär 2 timmar från där jag bor. Vi stannade hos några vänner som har en stuga där borta.

Det va mysigt o kul o nu har jag solbrännan som jag längtade så mkt till!

 

 

Fast jag kan inte låta bli att vara ledsen :( Tarak åkte till USA i lördags, o han kommer hem den 4.de mars, o jag kunde inte ens lämna honom till flygplatsen :(

Men han kommer att ha så kul där borta, så jag e glad för hans skull.

 

Jag har inte så mkt mer att berättar just nu, jag ska ba fortsätta städa mitt rum o sen mata mina små husdjur :)

Puss

 

 

Dagens Låt: The Beatles - Lucy in the Sky with Diamonds

Filmen som kommer att ses idag: "Citizen Kane" (1941) av Orson Welles


The Fish Knows Everything

Nu tycker jag att det e dags för en ny filmrecension, lr ja, jag skriver liksom inte recensioner, men alltid en liten kommentar.


Arizona Dream (1993 av Emir Kusturica)

 

 

Jag såg den här filmen för ett tag sen, kanske juni, juli lr augusti. Jag vet bara att det var starten av en fin relation som jag har just nu. Det hände liksom ingenting under tiden som vi såg filmen lr efter den slutade, om det e ”det” ni tänker på. Det hände något annat, nåt som jag inte kan beskriva, något magisk, lika magisk som filmen.

 

Filmen handlar om en man, Axel (Johnny Depp) som bor i New York och nöjd med sitt liv och jobb som handlar om att räkna och märka fiskar. Han tvingas åka tillbaka till Arizona, där han har alla sina barndomsminnen, för att hans farbror kommer att gifta sig. Där förändras allt, i Arizona börjar han en ny fas i sitt liv där hans främsta prioritering är att förverkliga sina drömmar och drömmarna av de andra två kvinnor som han möter där, Elane (Faye Dunaway) och hennes styvdotter Grace (Lili Taylor). Elane drömmer om att flyga och Grace talar jämt om självmord och om hur hon kommer att återuppstå som en sköldpadda.


Axel anser att när man kollar rakt in i ögonen på en fisken kan man dela drömmarna med dem.

Det där har betecknat större delen av min kärlek till fiskar.

 

Ni som e ute efter en Hollywood film, fullt med action och dumt humor, ta inte illa ;) men den här filmen är inte för er. Den här filmen är en så kallad ”Art Movie” det är en seriös, icke-kommersiell, independenttillverkad film som är skapad för nischpublik, snarare än för en stor massa publik


Emir Kusturica lyckas fånga allt jag behöver se i en film; spännande, annorlunda och eftertänkt handling, galenskap, drömmar, bra roller, bra skådisar inte allt för många repliker och de som finns ska vara som att röra en fjäder, full av intriger med spetsig humor. Sist och inte minst, bra musik! Goran Bregovic och Iggy Pop står för den genialiska musiken.

 

 

This is a film about a man and a fish

This is a film about dramatic relationship between man and fish

The man stands between life and death

The man thinks

The horse thinks

The sheep thinks

The cow thinks

The dog thinks

The fish doesn't think

The fish is mute, expressionless

The fish doesn't think because

The fish knows everything

The fish knows everything

 

MÄSTERLIGT


Madness is the First Step to Wisdom


 

Come n' get Crazy!


For a Lead Role In a Cage?

Har inte så mkt att berätta om min "spännande dag", det blev att städa på övervåningen och att umgås med familjen, O det tycker jag e riktigt roligt, plus att farsan åker till Schweiz imorgon, o han kommer hem i april. Så jag passade på att spendera så mkt av dagen med honom som jag bara kunde; vi åt Sushi tillsammas (vi e de enda i huset som tycker om det), o nu tänker vi spela Monopoly med syskonen.

Härliga sommardagar har vi haft men jag lyckas fortfarande inte få den där fina solbrännan som jag vill. Det har inte heller blivit så mkt badandet i poolen :S

Ja, har inte så mkt mer att tala om för just nu, ist bjuder jag på lite härlig musik, inspirationskälla till många av mina texter o funderingar

 

Pink Floyd - Wish You Were Here

We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
Running over the same old ground.
What have you found? The same old fears.
Wish you were here.

Can det bli bättre än det där?

 

Det speciella med den här videon är att efter 20 år som Roger Waters inte spelade i Pink Floyd återförenades han med de andra tre bandmedlemmar (David Gilmour, Nick Mason och Richard Wright) för att spela en sista gång med dem o hyllas Syd Barrett med denna underbara låt


A Certain Romance

Rationell eller emotionell intelligens? Det snurrar i mitt huvud, jag kan inte sluta tänka på dig… Gör jag detta på grund av mig, på vad känner eller på vad jag bör göra?

Livet är baserat på beslut, vägar och gränslinjer. Det enda som skiljer ett beslut från ett annat är följden av detta, anledningen över valet man har tagit och känslorna man känner över att leva det. Men jag vet inte hur jag ska reagera just nu, ja, jag tänker på mycket just nu, och jag tror att det jag känner är ännu mer än det jag tänker på, en blandning av saknad, sorg, överensstämmelse, tystnad, dumhet, förvirring, kärlek? och ännu mer smärta ... Det kan vara mer motsägelsefullt?

Det som imponerar mig mest är hur besluten förändras igenom tiden. Jag trodde att det som jag hade valt för en tid sen var det rätta, jag var nöjd med dig och med mig, men nej, klimaten, årstiderna, tiden, vattnet, luften, blickarna, kyssarna, människorna, tankarna och känslorna förändras. Jag vet inte om detta lag alltid har rätt, men man kan inte göra så mycket för att inte åstadkomma förändringarna.  Sakerna mellan oss förändrades, jag kanske blev mer förälskad än vad jag hade bestämd mig från början. Talar vi om rationella eller emotionella termer? Kanske ja, kanske inte.

Jag tror inte på ödet, jag tror att det är de beslut man tar som formar framtiden, det innebär inte att det är det enda faktor som kommer att påverka den. Alla beslut är sammanflätade, och resultaten ändrats på grund av det som jag bestämde och det som bestämde många andra.

Är vi då individuella varelser? Vi är det så länge vi tar olika val, men vi får inte glömma att vi inte är ensamma i världen och att den som den andra gör, bestämmer och tänker kommer på ett eller annat sätt att påverka dig. Det är vad jag kallar samhället, det bygger på att ge och ta, tänka på sig själv och på andra.

En balans mellan det rationella och det emotionella.

 


Liten text jag skrev nu när jag ändå kände mig lite inspirerad.

Livet e så ironisk, jag var så himla glad för ty två dagar sen, men nu känns det inte så värst bra. Men det e på förbättringsvägen.

Orkar inte berätta så mkt om min dag.

ses.

Dagens låt: The Cure - Love song

Dagens film: Den röda öknen (Il deserto rosso, 1964) av Michelangelo Antonioni

 


Time

Nu börjar jag känna på mig det här med att bli äldre, jag vet, jag e ju bra 18, snart 19, men det e just i den här åldern då man tar första av alla de svåra besluten man bör ta i livet.

Jag känner mig rätt lugnt trots allt, jag försöker hitta balansen mellan det som e rationellt och emotionellt, jag tycker att jag e på rätt spår fastän jag går lite vilse ibland, men det e otroligt härligt att känna mig så lycklig som jag gör just nu.

Det var ju kämpigt förra året, man kan säga att jag var en helt annan person, men nu e jag verkligen nöjd med mig själv o med de andra runt omkring mig.


Nu ville jag bara vissa några bilder på en låda jag fick när jag tog studenten.

 

Alla som går ut fyran (trean för er) får en liten låda som en lärare lr en annan person från skolan designar åt en o lägger in saker, minnen osv. Den här personen kallas för ens gudfar o gudmor, o han lr hon talar för en under ceremonin. Det e nåt som e verkligen vackert o känslosamt.

Min gudfar var Cristián, min spansk-lärare, jag har verkligen bra relation med han, vi pratar mkt o håller kontakten med varandra än.

 

 

 

Han med hjälp av Melissa, bibliotekarien, gjorde möjligt den här fina lådan, Melissa målade den osv.

 

 

 

Ni kanske inte vet att jag e helt besatt av fiskar o havet. "we are just two lost souls swimming in a fish bowl"

När vi egentligen kan simma på havet! i det fria!

Det som fanns inutti lådan:

 

 

  • Almanacka: som jag fick av min kära Biologi lärare, Nicolas ( han e nog en av de som närmast mig i skolan) som tyvärr inte kunde va med när jag tog studenten för att han skulle fira smekmånaden i Argentina just den helgen.
  • Poesibok ett fint brev: Cristian gav med den för att han vet hur mycket jag gillar poesi o läsa böcker.
  • Världens skönaste sockar, brev, minianteckningsbok o himlens finaste överraskning: Min engelska lärare gav allt det där, hon heter Cary o hag tycker verkligen om henne. Överraskningen jag fick av henne var ett mail av min vän Anna Åhström!  Jag bara satt o grät medans jag läste mailet. Och omtanken av min lärare som tog tiden att hitta sättet att få kontakt med Anna. Tack!
  • Massa brev av andra elever
  • Poesi: skrivet av min historielärare
  • älvor o dvärg-dockor, så att jag inte glömmer att allt ser bättre ut om man ser med barnögon
  • bok med två texter skrivet av en känd chilensk dramaturg: Carolina Melys, en annan spansklärare som inte hade lektioner med mig gav med den för att vi alltid pratade om teater osv
  • en kopp med klassens foto
  • osv osv



You Don't Have To Go

Hej där!

Det känns underbart att ha min dator med mig igen, men jag saknade den mest för att jag har min musik o mina filmer i den. O så klart för att jag saknade att läsa mina vänners bloggar.

Jag känner mig helt vilse, jag vet inte vad jag ska börja skriva om. Jag kan väj berätta om vad jag gjorde förra veckan…

Tarak bjöd mig på bio, fast det var bio under stjärnorna, hur mysigt som helst!  Vi såg  “The Imaginarium of Doctor Parnassus”.

 

 

 

Regi: Terry Gillian (Brazil, Fear and loathing in Las Vegas)

Skådespelare: Christopher Plummer, Lily Cole, Tom Waits

Heath Ledger ( Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrel )

 

Likad kväll iallafall!

Nu ska jag gå o bada en stund!

pussar

 

Led Zeppelin - Dyer Maker

Världens bästa sommar känsla med den här låten!


Back In Black

I’m back!! Det var verkligen ett tag sen sist jag skrev här.

Kanske bör börja berätta för er varför jag inte hade skrivit sen,  det beror på att min dator hade pajat, lr ja egentligen så var det laddaren som inte funkade, men nu är den äntligen fixat.

 

Nu kommer jag kortfattat berätta för er allihopa om vad jag har hållit på med under den här tiden.

Jag gick ut skolan, jag har tagit studenten o nu har jag sommar lov. Jag kommer att gå lite djupare in i allt det här senare.

Kan lugnt säga att jag e glad o utan bekymmer just.

Jag har saknat er alla o jag lovar läsa alla era blogginlägg för att ha lite koll på er!

Massa pussar!

Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond


RSS 2.0