Every day the dreamers die to see what's on the other side

Känns alltid lika svårt att börja skriva ett inlägg. Veckan har varit rätt slapp, var på skolan i måndags sen stannade jag hemma resten av veckan. Gjorde inte värts mycket, läste, såg massa filmer, lekte med mina syskon, pluggade lite biologi.

 

Nu märkts det att sommaren e här! Igår var det 33,1 grader varmt! Bad i poolen blev det så klart!

Det ser ut som om att idag kommer det att bli lika varmt.

Jag kommer att uppdatera på bloggen senare, måste gå o sova lite nu.

 

Veckans film: The Dreamers av Bernardo Bertolucci

Veckans bok: Hijo de Ladron (son of a thief) av Manuel Rojas

Veckans låt: Cat People- David Bowie

Veckans konstnär: Wassily Kandinsky

 

 

Ser ni handsken där bak? så patriotiskt, lr var det idiotiskt!?


"We're gonna be doin' one thing and one thing only... killin' Nazis"

 

Ja, som sagt så var jag på bio i torsdags! Det blev att se ”Inglourious Basterds” SÅ JÄVLA VÄRT TJAFSET MED MORSAN PGA DET! (hon tyckte inte att det va rätt att gå ut en torsdags o komma hem typ 23.30-00.00, mitt i veckan alltså) Men ja, jag gjorde det iaf! ALLT FÖR TARANTINO!

Vad tyckte jag om filmen?! Quentin Tarantino gjorde det igen! Nästa lika bra som ”Pulp Fiction” och ”Reservoir Dogs”.

Helt sköna dialoger, härlig sarkasm - bara så Quentin Tarantinos humor, med den vackra Mélanie Laurent o Brat Pitt gör så bra ifrån sig i den här filmen, inte tala om Christoph Waltz han gör de superbra, jag skulle våga säga att han gör det bättre än Brat Pitt.

Den här filmen kommer absolut in i min favoritfilm-lista! 152 min av historia, blod o massa Nazi- dödandet! Se den!

Tack Fran o Tarak för en underbar torsdag :)

 

Christoph Waltz is not a Bastard, he is a fucking Nazi!

 

 

"You probably heard we ain't in the prisoner-takin' business; we in the killin' Nazi business. And cousin, Business is a-boomin'." Haha Klockrent!



Publicerade detta inlägg för några minuter sedan, men jag fick ett oförväntat samtal! ANNA! Min kära vän som bor i Sverige ringde mig medan hon var på Muse Konserten, hon vet att jag gillar dem! Det påminde mig att för några år sen då hon också va o såg dem, ringde hon mig under ”Hysteria”- låten.

Anna jag gillade det, verkligen, tårar rinner nedför min kind!

 

Love you!

Ps: undra hur dyrt det blev att ringa hit?

btw, Anna, vems nummer var det du ringde ifrån?

 

 


gobbledigook

Hello again!

Läget med er idag?

Med mig är det i alla fall bra. Jag hade ledig idag från skolan, för att lärarna firade deras dag idag. Jag tycker att vi elever också borde ha en ”elevsdag” och få ledig för det, men jag ska inte klaga, vi fick ju i alla fall ledig idag :)

Idag hade jag tänk gå på bio med min vän Francisca men det blev inte av, det kanske blir imorgon istället, då kommer jag äntligen se ”Inglorious Basterds”! Har hört att den e bra, ja men vad kan man förvänta sig då det kommer från en så otrolig bra regissör som Quentin Tarantino?

Ja i alla fall, så har jag skola imorgon, jag slutar kl 16.30 efter det åker jag med Francisca till Santiago, går på bio, sen får vi se om jag hinner hämta min Notebook som är klar (den var på reparation) och kl 20.00 måste vi vara på Matucana 100 (som är ett ställe, ”kulturställe”, där det visas upp olika presentationer, allt från fotografering, dans, musik och teater) och vi ska fara och se ”Libre, la copia feliz del Eden” en teaterpjäs av dramaturgen och skådisen Francisco Melo.

Spännande och kulturfylld dag tycker jag :D

 

På tal om kultur, för några veckor sen, var jag p den mest kulturrika platsen i Chile (enligt mig), hamnen Valparaiso, man kan känna lukten av kultur flöda ovan för havet. Ungdomar som studerar arkitektur och ritar gamla byggnader, kända chilenska författaren som hämtade inspiration i Valparaiso osv. osv.

 

Här kommer några bilder by me!

Puss ha det bäst!

 

 


We're just two lost souls swimming in a fishbowl!

Ny dag. Nya saker att göra, mer plugg o mindre mat att äta, bara dricka massa kaffe.
Idag åkte pappa tillbka till Schweiz, kommer att sakna honom som fan plus att han e inte ens säker om att han kommer till jul lr inte.


Här får ni en liten berättelse som jag skrev till skolan, jag skrev den på SPANSKA, det tog inte lite tid att översätta den för er så jag hoppas på bra kommentarer.

tema: Döden

Fiskarna


Mitt liv skiljer sig inte mycket från din, liksom du, föddes jag av en mamma med lite hjälp från en far, utan att kunna förneka vad naturen gav mig. År efter år växte jag tills jag blev vad mina föräldrar, skolan och vännerna formade, liksom de där praliner, där det enda som spelar roll är att formen de har lämpar sig för alla oavsett hur goda de är.

Jag vill inte skylla på världen, inte heller på dig, för beslutet som jag tog, jag ska försöka att inte vara lika som alla och för första gången i mitt liv kommer jag att vara ansvarig för mina handlingar ,eftersom det är för sent att ångra sig nu och gråta som en liten flicka i din famn och säga att världen inte förstår mig.

Jag kan inte säga exakt när jag började må så här, jag tror det var den dagen då jag insåg att jag inte var den personen som jag hade levt med varje dag i mitt liv, den som steg upp varje morgon med den enda önskan att duscha för att så hade mamma lärt mig, utan hon som lät vattnet rinna över huden för att ta bort de lager som jag visade världen.

Gradvis började vännerna lämna mig ensam, eller var det jag som gjorde det? Sanningen är att jag bryr mig inte. Jag slutade gå ut på fredagskvällarna, jag bröt rutinen att gå på bio på tisdagarna, jag ändrade min iver över att se hur solen kunde ta bort slöjan som täckte mitt leende på morgonen, jag ägnade mig bara att se eldflugorna som aldrig lyckades belysa det eviga mörkret i mitt rum.

Nu när jag tänker på det, sen jag låste in mig i detta rum har jag bara hört en gång en tock tock i min dörr och en ring ring i telefonen. Jag fick aldrig reda på vem som hade förlorat sin tid genom att komma till mig, kanske var det du, samma person som ringde mig för att säga att mamma hade dött av en överdos av de kända ”Mothers Little Helpers”, inte ens mödrarna kan bära börden av ett hus, vara den fogliga kvinnan med de ständiga varma leendena.

Du kanske tror att det var döden av min mor, det stora avståndet från mina vänner, eller min ensamhet som fick mig att agera som jag gjorde, men sanningen är att jag aldrig kände förlusten av människorna som av hävd borde ha älskat. Jag bara insåg att jag var en förlorad själ som simmade in a ”fishbowl” under alla dessa år, men jag är inte ensam om det, du behöver bara titta på dig en sekund. Vad har du blivit?

Jag vet att du gråter just nu, därför ber jag dig torka dina tårar med dina tummar som du brukade göra med mig. Jag gråter också, därför vill jag att du fångar i ditt akvarium mina tårar som forsar ut i havet för att sedan förloras i en oändlighet liksom allt annat i mitt liv.

Men tyck inte synd om mig, det skulle inte vara rättvis att du känner sorg efter att jag har upplevt glädjen av att känna mitt blod rinna ut genom öppningen av mitt skinn liksom lava som kommer från djupet av jordskorpan och som sedan sakta glider på marken.

Man skulle kunna säga att detta är min slut, eller att jag helt enkelt skiftat från en fängslad fisk till något gudomligt.
Vi ses när du lyckas göra detsamma.

 

 

Författare: Rocio "Rockio"


Comfortably Numb!

Helt värdelös dag. Har inte gjort nå intressant.

Pluggade lite matte, nåt som verkligen e konstig för mig. Sen sov jag lite ”siesta” ganska skönt faktiskt.

Just nu har jag inte mkt mer att berätta för er. Bara att för varje dag som går blir jag mer galen.

 


 

Colors, like features, follow the changes of the emotions.

Picasso

 

Det känns ganska hemskt att vara en liten voyeurism, jag menar inte på det vanliga sexuella sättet; jag njuter inte av att se andra göra det mest naturliga saken i världen. Men just nu, lr ja, kanske under hela mitt liv har jag spenderat min tid genom att se hur andra människor beter sig, o det har fåt mig att inse hur vi verkligen är. Vi e en blandning av hemskhet, falskhet o i ett stort behov att verkligen bli nåt till varje pris utan att ens tänka på andra. We are lost souls swimming in a fish bowl!

Vi e väl alla så, men det e få som verkligen lägger märke till på vad som händer omkring, försök bara en gång att inte prata o bara kolla på andra. Du kommer att se många saker. Jag behöver bara se på en person för att inse hur den e.

Ibland e det ganska komisk, att se hur andra moraliserar men inte menar vad de verkligen säger.

Jag skriver inte det här för att ni ska må dåligt o tycka att vi e skit! Vi e bara så, människor. Det e bara så att det e absolut inte kul för mig att se igenom andra, det tar glädjen ifrån mig. Jag vill isolera mig, kanske göra samma sak som Arthur Rimbaud, bara flytta ifrån mänskligheten, men jag kommer inte göra det, hoppas det, man lär sig att leva med sanningen tror jag.

Det påminner mig lite gran om en bok av Jonathan Swift ”Gullivers Resor”, sista resan som huvudpersonen gör e till hästarnas land, där alla hästar är smarta o kan tala, o sen lägger huvudpersonen märke till några varelser som serverar o jobbar åt hästarna, de e helt groteska, dumma o äckliga, o efter att han kollar noga på dem, inser han att dessa varelser är människor.

Haha detta hades tänkt bli ett kort inlägg!

ni får ha det bäst!

Ska dra nu o lyssna ännu mer på Pink Floyd o fortsätta läsa "Mörkrets Hjärta" av Joseph Conrad, den här boken har oftas setts som en redogörelse för människans mörka sida i alla tider. Inte undra varför de flesta författare också lägger märke till de onda o dåliga i oss själva; de har ju också voyeurismen inuti dem.


Brain Damage!

Nää, nu var det verkligen tusen hundra år sen jag skrev här! Sry

Jag har bara haft fullt upp med skolan, klassen osv. Jag går ju snart ut gymnasiet så det e mkt att göra just nu.

Jag går ut den 13 november! Det e ju fan snart! Man känner ändå stressen, lr ja mina klasskompisar stressar som tokar, för att de måste ju göra ett slags ”Nationella Prov” där det ingår flera prover; Matte o Spanska som e obligatoriska o sen får man välja emellan Historia lr Naturvetenskap, lr både ock, o poängen som de får där kommer att säga om de kommer in på det de vill plugga i.

Jag bryr mig inte så hemskt mkt, jag har ju trots allt många alternativ att välja emellan. Jag kan plugga teater här, flytta o plugga teater i Sverige, plugga konst i Frankrike osv. Ibland känns det skönt att inte behöva fokusera bara på ett alternativ, men för mig e det ändå hemskt att kunna välja mellan många. Jag vill ju inte lämna familjen, mina vänner här o så saknar jag mina vänner där borta i Sverige så sjukt mkt. Ja får väl se vad jag gör.

Ska ba försöka lugna ner mig o njuta av livet. Vi har ju trots allt bara en.

Ha det!

 

 

Bild tagen av Tarak

Plats: Valparaiso


RSS 2.0