Punta Cana Here I Come!


Aaaah om några timmar åker jag till Punta Cana i Dominikanska Republiken! Jag kommer att vara en vecka där, så det kanske inte blir nån bloggande för mig. Men så fort jag kommer tillbaka tänker jag visa er alla fina bilder osv!

 

Jag ska till en” All Inclusive Resort ” så jag kommer att äta som en tok, inte konstig om jag går upp i vikt! Men det spelar ingen roll, vill bara ha strand, sol och god mat =)

 

 

 

<3

 

Tjingelin!


Santa Lucia (part 2)

Ja nu kommer det fler bilder på när jag firade mina 9 månader med Miguel!



 

 






































 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriver mer senare, måste duscha nu och sen käka lunch. Kram

 

Tjingelin! <3


The Trooper!!!

Jag hatar att städa mitt rum, eller ja, ibland kan det vara jättekul, för när man stor-städar hittar man massa grejer som man inte ens visste man hade!

 

Men det känns lite trist att behöva vara inne när det är så fint väder ute, men nu ska jag fortsätta städa så jag bli klar så fort som möjligt!

 

Stor kram till er!

 

 

 

 

 

 

 

 

=S

Fast allt känns lite lättare när man lyssnar på Maiden!


Tjingelin! <3

 


PaintBall

Jag vet att jag hade lovat berätta om i fredags, men jag har varit alldeles för upptagen för att sitta vid dator… Och jag är fortfarande för upptagen, men jag ska visa upp lite bilder.

I fredags firade vi min lillebrorsas födelsedag, så vi for med honom och alla hans killkompisar från skolan till ett ställe där man kunde spela PAINTBALL. Det var skitkul, men gjorde så himla ont när man fick en av de där hårda bollarna. Jag fick ett sår på min hand och axeln.

 

Sen var jag med pojkvännen och åt kinesisk mat.  Hur gott som helst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nä men nu ska jag fortsätta städa mitt rum och se till att ha allting med mig till resan… Jag åker IMORGON! Fy vad spännande! En hel vecka av bara relax!

 


ZzZZZzzzzZ..................

Oj vad trött jag är! Tror inte att jag hinner skriva så mycket innan mina fina ögon "slocknar" för idag, så jag får uppdatera er imorgon istället. Vill bara säga att det var en jätterolig dag, med massa firande och skojiga saker.

 

Ni får veta mer sen, men här har ni en bild på en av sakerna jag gjorde idag!

 

 

 

 

God Natt Sötnosar!

 

Tjingelin! <3

 

 


Some of the Innocents

Hej där… ska snart gå och lägga mig, är hur trött som helst.

 

Men först ville jag vise er två bilder på de här söta gatuhundar jag hittade här om dan. Jags minns att när jag bodde i Sverige såg jag inte en enda gatuhund, men här finns det massor av dem! Och jag kan aldrig låta bli av att prata med dem (det kanske låter lite tokigt, men jag älskar att prata med andra djur, växter eller bebisar som inte kan svara tillbaka xD) nää men jag gillar gatuhundar, även om de kan vara farliga, smutsiga och med sjukdomar.

 


 

 

 

 

Ja, nu ska jag sova! God Natt!

 

Tjingelin! <3



Mechoneo till Små Kycklingar!

Hej hej! Ja, ni som känner mig och brukar läsa min blogg, vet att jag är sämst på att blogga, att ibland kan det gå flera månader som jag inte bloggar. Men nu känns det som om jag har förbättrat mig en hel del.

 

Men under den iden som jag inte bloggade hände det mycket roliga grejer som jag inte la upp i min blogg, som nollningen till exempel! Nollning eller inspark som ni kallar det i Sverige, eller Mechoneo som vi kallar det i Chile.

El Mechoneo brukar man få när man börjar universitetet, och detta hände i mars för mig. Det var verkligen rolig och hemsk samtidigt.

Kläderna blev avklippta, vi blev smetade med sylt, ”dulce de leche”, mjöl, ägg och andra geggande saker… men det värsta var att de hällde blonderings medel i allas hår.

 

Alla som börjar lärarutbildning i biologi på vårt universitet kallas för ”Små Kycklingar” så vi slutade dan som riktiga små kycklingar =)

 

 

 

 

 

 

 


Santa Lucia (part 1)

Hej alla söta och rara! Vilken underbar dag jag har haft. Idag firade Miguel och jag våra 9 månader tillsammans. Och vi gjorde det genom att åka till ett berg som heter Santa Lucia, efter det åt vi i en restaurang med marint tema, där åt vi fisk och sen bar vi oss hem.

 

Väldigt mysigt kan jag säga!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Here comes the Sun!

Hej igen! Nu känns det tydligt att det är september här i Chile, kalla morgon och varma och sköna för-och eftermiddagar! Perfekt för att bli förkyld!

 

Men men, snart är våren här, och då är det bara glädje och fina blommor, och massa allergier =D haha nä men tur att jag inte drabbas av allergier. Nu när jag ändå har bott här i ca 3 år har jag märkt att svenskar är mycket mer allergiska än de som bor här i Chile. Det ligger i generna så klart, som är mer anpassande till miljön.

 

Idag har jag städat lite grann, sen for jag och handlade lite små grejer jag behövde till resan, och så har jag även hunnit plugga.  Senare blir det att stå på crosstrainer… Känner mig lite små duktig =)!

 

 

 

 

 

 

 

Tjingelin! <3

 

 

 


Early Morning!

Det här kallar jag att vakna pigg på morgonen ( 6.30)! Jag mår mycket bättre nu, eller jag tror det i alla fall.

 

Nu ska jag köra mina syskon till skolan, alla andra i min familj ligger och sover, så det får bli jag som gör det.

Sen blir det att storstäda!

 

åh vad kallt det är ute! Nu vill jag bara ha sommar och varma dagar!

 

 

 




Nedräkningen har börjat… 8 dagar tills jag åker till Punta Cana!

 

Tjingelin! <3



Pinhead Art

Här sitter jag och kollar runt på lite udda artister och det är helt underbart att hitta så sjukduktiga konstnärer. Här har ni William Wigan som gör minimalisk-konst!

 

Oftast använder han sockerkorn, sandkorn eller riskorn för att göra sina konstverk, som sedan blir placerat i ett nålsöga!

Och sist men absolut inte minst, använder han en egen ögonfrans som pensel! Hur underbart är inte det liksom!?

 

 

 

 

 

 

 

Tjingelin! <3


Grrr!

Hej där! Oj då klockan är snart 5 på eftermiddan och jag har nyss stigit upp från sängen. Har haft magkatarr sen igår och det har fortfarande inte gått över helt. Men ja ja, det sånt man får leva med, det kommer förmodligen gå över snart, det finns andra som har det mycket värre.

 

Ja som ni kan tänka er, så har jag inte gjort så mycket idag, bara drömt en hel del, som att jag var i Sverige med mina vänner, och gud vilken fin dröm jag hade, och så köpte jag massa lösgodis! I was in heaven! =D

 

Ont i magen =(

 

 

Hoppas ni har haft en bra start på veckan!

 

Tjingelin <3



Don't Close your Eyes...

Vilken hemsk helg det har varit. Har gråtit alldeles för mycket, det hände en hemsk olycka med ett chilenskt flygplan som tros ha dödat alla 21 personer ombord under ett försök att landa på en avlägsen ö i Stilla havet.


Endast fyra kroppar har hittats sedan CASA 212 turboprop-planet gick ner sent på fredag ​​från Robinson Crusoe ön, men chilenska tjänstemän på lördagen sade att det fanns något hopp om överlevande som alla ombord skulle ha dödats vid nedslaget.

Allmänna Maximiliano Larraechea, flygvapnet stabschef, sade söndag sökandet skulle fortsätta "tills vi hittar var och en" av de 17 saknade.


Robinson Crusoe är huvudön i Juan Fernandez skärgården, som ligger i Stilla havet cirka 700 kilometer (435 miles) väster om den sydamerikanska kusten.

Ön blev känd genom 18th century brittiske författaren Daniel Defoe, som använde det som fastställandet av hans populära roman "Robinson Crusoe".

Chiles försvarsminister Andres Allamand sa till reportrar lördagen att flygvapnet planet hade gjort två misslyckade försök att landa innan radiokontakt var förlorat. De starka vindar kan ha varit orsaken av att flygplanet hade kraschat.


Regeringens talesman Andres Chadwick sade de identifierade kropparna de av Erwin Nunez, ett flygvapen korpral, Galia Diaz, med National kulturrådet, Roberto Bruce, en TVN nätverk journalist, och Silvia Slager, en TVN producent.


Hyllningar för offren strömmade in från hela Sydamerika. Utrikesministrarna från medlemsländerna i Organisationen för de amerikanska staterna, samlades till ett möte i den chilenska hamnstaden Valparaiso, och höll en tyst minut.

"Vi kommer fram till slutsatsen att effekten av kraschet var så stark att den måste ha dödat dem ombord omedelbart," försvarsminister Andres Allamand sagt.

Nu kan jag bara säga, vila i frid, alla ni 21 som kanske är i ett brättre plats nu.



Bland dem ombord var stjärnan i en daglig morgon show på chilenska statliga televisionen, Felipe Camiroaga, som var på väg till rapport om återuppbyggnaden om Robinson Crusoe som ödelades förra året av en kraftig jordbävning och tsunami.



Nails....

Japp det är ju så här att jag har utvecklad min gamla kategori ”Smells” till ”Smells, Nails & Cosmetics”


Själv vet jag inte så mycket om det här ämnet, men ska försöka visa några roliga inlägg med lite freaky things! Och kanske några tips och fina grejer.

 

Själv tycker jag att naglar är en kul grej som man kan fixa till och ha fina. Och under den senaste tiden har Nail Designs blivit rätt inne, men man kan hitta allt från den stilrena Fransk manikyr, den exotiska Japansk manikyr och allt annat konstverk man kan åstadkomma med naglarna.

 

 

 

 

 

Vad tycker ni är finast?

 

Tjingelin <3

 


Love is in the Water

Hej allihopa!

 

Tänka sig att det är lördag och att jag absolut inte har några planer inför helgen… Vad hemskt!

 

Jag ligger fortfarande i sängen men ska snart stiga upp och hitta på nåt till idag. Jag kanske borde städa mitt rum eller börja kolla upp kläderna jag ska ta med mig till Karibien! Nu är det bara 11 dagar kvar tills jag åker.

 

 

 

 

 

De här fina fiskar fotade jag för ett tag sen. Jag älskar fiskar, jag tycker de är så speciella, och se de kyssas och visa "kärlek" var kanske det finaste jag har sett!

 

Vad ska ni göra idag då?!

 

Tjingelin! <3


Alone at the Cinema!

Oj vad trött jag är… Klockan är knappast tio på natten, men jag vill bara gå och lägga mig.

 

Steg upp klockan 6.30, städade mitt rum och sen blev det lite frukost. Efter det körde jag till min pojk och vi for på bio. VI såg ”Green Lantern”… nja, jag har lite blandade känslor när det gäller filmen, men nu var det pojkvännens tur att välja film. Med det som absolut var roligast, var att vi hade hela biosalongen för oss själva! I Love It! Jag gillar inte när personerna börjar kommentera under filmens gång

 

Efter det åt vi Sushi… Jag älskar Sushi och Gyozas, det är maybe det bästa som finns, och vi åt inte lite heller. Känner mig fortfarande mätt.

Jag men det var nog allt för idag, nu blir det att hoppa under täcken… Men lite bilder först ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TJINGELIN!<3

 

 

 


About Me

1 – Tre sanningar om dig själv

  • Jag är filmfantast
  • Jag älskar att vara själv
  • är förtjust i fiskar

2 – Meningen bakom ditt bloggnamn

Mitt namn är Rocio, men när man uttalar det på svenska låter det som Rockio


3 – Vad heter dina allra bästa vänner?

Ojdå vad svårt jag har bästa vänner i Sverige och här i Chile


4 – En vana som du önskar att du kunde trolla bort

Mm jag har många vanor som jag skulle vilja trolla bort, som tex, att sluta vara så himla morgontrött


5 – En plats du aldrig kommer glömma

Jag förvarar alla platser i mitt minne, för att där kan jag alltid återkomma till dem om jag vill

6 – Favoritsuperhjälten och varför?

Batman, för att han är en vanlig människa utan superkrafter… Vi alla kan vara hjältar =)
Och så är han supersnygg också!


7 – Den/dom som har störst inverkan på dig

Min familj


8 – Mål på kort sikt för denna månad och varför?

Njuta av livet så mycket som möjligt


9 – Något du är stolt över
Mmm vet inte riktig, just nu är jag stolt över min filmkollektion och att jag har lärt mig att köra bil.


10 – Låtar du lyssnar på när du är glad och när du är ledsen
När jag är ledsen brukar jag oftast lyssna på deppiga låtar, ja jag kan vara lite masochist. Och när jag  är glad brukar jag oftast lyssna på rock.


11 – En tid du saknar

Då alla var mindre stressad


12 – Varför började du blogga?

Så att mina vänner och ni andra i Sverige kan läsa om mitt nya liv här Chile


13 – Hur ser ditt hus ut?

Med dörr och några fönster! Nää det är rätt så stor, med många rum och en fin bakgård.


14 – Hur ser din familj ut?

Mamma och pappa, och fem syskon, 2 som bor i Sverige och 3 som bor med mig


15 – Hur har du förändrats under det senaste två åren?
Jag har nog lärt mig en hel del, jag har mognat


16 – Någon som du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?

med en vagabond


17 – När du ligger på din dödsbädd och blickar tillbaka över ditt liv, vad vill du att du ska tänka då?

Att jag levt livet fullt ut och att jag gjorde det bästa jag kunde


18 – Smeknamn du har, och varför du har dom?

Jag kallas för Rockio, Chio, Rocito mm


19– En kort förklaring av hur din framtid kommer se ut

Jag hoppas att den ser ut så fin som möjligt, jag kanske jobbar i en skola och lär massa ungdomar… och så vill jag ha en fin familj …


20 – Något som gör dig glad

Hjälpa andra

21 – Vad gör dig annorlunda till skillnad från andra?

Alla är olika ;)


22 – Något du längtar efter

Uf jag längtar efterl Karibien resan, Pearl Jam konserten och Roger Waters The Wall Showen


23 – Ett brev du fått

Av CSN och Nordea  =D


24 – Vad man hittar i din handväska?

Plånboken, bilnycklarna, en penna, handkräm och lipglossen så klart


25 - Den absoluta favorittid på året

Våren, vintern, sommaren och hösten xD


26 - Har du bra humor?

Haha, kanske, blir nästan aldrig arg, och så skrattar jag nästan av allt, men jag kan vara ganska ironisk och sarkastisk


27 - Dina favoritlåtar

Jag har alldeles för många


28- Något du ser framemot

Uf jag längtar till Karibien resan, Pearl Jam konserten och Roger Waters The Wall Showen


29- Hur många har du kysst?

Några stycken


30 - Längsta förhållandet

8 månader och snart 9, med pojken som jag är med just nu.


31 - En galen sak

Haha, när jag hoppade från övervåningen när jag hade utegångsförbud…. Det var för ganska länge sen!


32 - Är du i ett förhållande? Och med vem isåfall?

Ja, med Miguel♥


33 - Vars befinner du dig nu?

Hemma


34 - 3 saker du skulle ta med dig till en öde ö

  • En man
  • redskap
  • Böcker

 

35 - 5 saker du inte skulle klara dig utan

  • De närmsta
  • Musiken
  • Filmer
  • Telefonen
  • Duschen


36- Något du vill göra precis nu

Läsa klar min bok

 

 



RSS 2.0