Don't Close your Eyes...

Vilken hemsk helg det har varit. Har gråtit alldeles för mycket, det hände en hemsk olycka med ett chilenskt flygplan som tros ha dödat alla 21 personer ombord under ett försök att landa på en avlägsen ö i Stilla havet.


Endast fyra kroppar har hittats sedan CASA 212 turboprop-planet gick ner sent på fredag ​​från Robinson Crusoe ön, men chilenska tjänstemän på lördagen sade att det fanns något hopp om överlevande som alla ombord skulle ha dödats vid nedslaget.

Allmänna Maximiliano Larraechea, flygvapnet stabschef, sade söndag sökandet skulle fortsätta "tills vi hittar var och en" av de 17 saknade.


Robinson Crusoe är huvudön i Juan Fernandez skärgården, som ligger i Stilla havet cirka 700 kilometer (435 miles) väster om den sydamerikanska kusten.

Ön blev känd genom 18th century brittiske författaren Daniel Defoe, som använde det som fastställandet av hans populära roman "Robinson Crusoe".

Chiles försvarsminister Andres Allamand sa till reportrar lördagen att flygvapnet planet hade gjort två misslyckade försök att landa innan radiokontakt var förlorat. De starka vindar kan ha varit orsaken av att flygplanet hade kraschat.


Regeringens talesman Andres Chadwick sade de identifierade kropparna de av Erwin Nunez, ett flygvapen korpral, Galia Diaz, med National kulturrådet, Roberto Bruce, en TVN nätverk journalist, och Silvia Slager, en TVN producent.


Hyllningar för offren strömmade in från hela Sydamerika. Utrikesministrarna från medlemsländerna i Organisationen för de amerikanska staterna, samlades till ett möte i den chilenska hamnstaden Valparaiso, och höll en tyst minut.

"Vi kommer fram till slutsatsen att effekten av kraschet var så stark att den måste ha dödat dem ombord omedelbart," försvarsminister Andres Allamand sagt.

Nu kan jag bara säga, vila i frid, alla ni 21 som kanske är i ett brättre plats nu.



Bland dem ombord var stjärnan i en daglig morgon show på chilenska statliga televisionen, Felipe Camiroaga, som var på väg till rapport om återuppbyggnaden om Robinson Crusoe som ödelades förra året av en kraftig jordbävning och tsunami.



Kommentarer
Postat av: Pernilla-alias Buba

Men fy så hemskt! Usch alltså...

Tack för den fina kommentaren på min blogg :)

Det går framåt med spanskan, är dock helt nybörjare som började plugga på egen hand och ta kurser för 4månader sedan. Men jag får kanske skriva ett inlägg snart om hur det går :)



Så du bor i Chile nu, vad spännande! Kan du spanska och var gör du där? :)

2011-09-05 @ 00:11:50
URL: http://frombubawithlove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0