Forever and One

 

Nu sitter jag vid datorn igen, med massa skräp, gamla böcker, smutsiga tallrikar och glas runtomkring mig. Kan inte heller glamma den oanvända dammsugare som ligger på golvet. Jag vet att det e dags att börja städa mitt rum, men tänkandet tog över.

 


 

Vad e det min hjärna håller på med idag då? Jag tänker på politik, på mitt land, på en man o på något som hände för flera år sen.

Salvador Allende (chiles socialistiska parti) blev Chiles president från november 1970. 11 semptember 1973 blev Chile utsatt för en stadskupp, där demokratin krossades av en militärjunta ledd av Augusto Pinochet (Högerparti och general) . Allende blev mördad den dag i Monedapalatsen.


"Arbetare i mitt fädernesland, jag tror på Chile och dess framtid. Andra chilenare kommer att ta över efter oss och övervinna detta mörka och dystra ögonblick då förräderiet fullbordas. Fortsätt i vetskapen om att förr eller senare - mycket snart - kommer de stora avenyerna åter att öppnas och fria människor gå fram för att bygga ett nytt och bättre samhälle.

Leve Chile! Leve folket! Leve arbetarna!"


Salvador Allendes avskedstal, 11 september, 1973.


Om ni undrar.. ja, USA hjälpte Pinochet att ta över makten i Chile.

Den 11 mars 1990 slutades 17 år av militärdiktatur. Efter det har bara vänsterpartiet haft makten i Chile, men i år ändrades det. Högerpartiet kommer att leda Chile 4 år nu.

 

Själv tror jag på socialismen, är inte så inblandad i politik men jag gillar inte orättvisor. Och här i Chile, blir de som e rika rikare och de fattiga blir bara fattigare.

 

Hoppas att Sebastian Piñera (nya presidenten) gör bra sitt jobb.

OMrådet där jag bor e alla från högerpartiet o ja, många av de kände Pinochet o hans familj o så klart stödde de militärkuppen.

Känner mig som lite fel här.

 

Det var allt för tillfället. Ska städa klart mitt rum nu.

Kram kram

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0